Visie

Goede, op de persoon gerichte zorg. Klinkt simpel en logisch, maar is niet altijd vanzelfsprekend.
Toen ik afstudeerde was er eerder een overschot dan een tekort aan fysiotherapeuten, waardoor ik op flexibele basis veel fysiotherapiepraktijken van binnen heb gezien. Wat mij opviel is dat er toch grote verschillen zijn tussen verschillende praktijken en fysiotherapeuten. Waar de één zich volledig richt op herstel via oefeningen, focust de ander zich liever op het behandelen in de behandelkamer of op het voeren van een goed gesprek. En waar de ene praktijkeigenaar puur op uren maken gericht is, is de andere gericht op kwalitatief hoogwaardige zorg en/of een fijn team. Al die verschillende behandelvormen hadden soms een positief effect en soms niet. Van daaruit is onze visie ontstaan: persoonlijke zorg waarbij gekeken wordt welke (combinatie van) behandeling(en) het beste resultaat geeft bij u.

De reden voor het overnemen van de praktijk

Na wat omzwervingen kwam ik terecht bij Betty Polderman Fysiotherapie en dat was als thuiskomen. Ze had dezelfde visie als hierboven beschreven en gaf mij en Hanneke alle ruimte om ons te ontwikkelen. Zo gezegd zo gedaan. Ik had mijn specialisatie in de musculoskeletale echografie al en was in opleiding tot master kinderfysiotherapeut. Dit was nieuw voor deze praktijk, maar Betty zorgde binnen korte termijn voor de benodigde middelen. Na ongeveer 5 jaar was het geen moeilijke keuze toen Betty aangaf een stapje terug te willen doen.

Waarom u voor Kool Fysiotherapeuten zou moeten kiezen

Wat ik gemerkt heb, is dat een fysiotherapeut zijn werk beter doet als hij het vertrouwen krijgt om de doen wat hij of zij leuk vindt. Die vlieger gaat in elke sector op (denk ik), maar in de fysiotherapie betekent het dat de klachten van u als patiënt eerder over zijn. Dat is de reden dat we dit beroep gekozen hebben en dat is de reden dat u bij ons in behandeling komt.
Aan mij nu dus de taak om te zorgen dat ons team over alle middelen en motivatie beschikt om u zo snel mogelijk te helpen. U kunt erop vertrouwen dat wij ons uiterste best doen om u te helpen uw bewegingsdoel te behalen. Daarbij combineren we de nieuwste wetenschappelijke inzichten met therapievormen die zich in de praktijk bewezen hebben.

De Kolibrie van Kool Fysiotherapeuten

Op het eerste gezicht lijkt ons logo misschien gewoon op een mooi vogeltje, maar er is goed nagedacht over de symboliek. Allereerst hebben we gekozen voor een kolibrie vanwege de overeenkomst met de naam van onze praktijk. Verder staat een vogel voor vrijheid en beweging en elke patiënt is opzoek naar vrijheid in beweging. Of dat nou preventief, na een sportblessure, of na een operatie is.

De spiraal binnen het logo tekent de vlucht van de vogel en staat voor verbetering. Waar de kolibrie vandaan komt is de spiraal nog klein en waar hij vrij komt is het breed. Een positieve spiraal dus.

We hebben al heel wat andere leuke manieren gehoord waarop het logo ‘gelezen’ kan worden. Heel leuk, maar nu kent u de enige echte achterliggende gedachte.

Tot slot willen we Ad van Dongen van Studio Ad-voice bedanken voor zijn inzet rondom het van idee naar uitwerking brengen van het logo. We zijn heel blij met het resultaat!

×

Hallo!

Klik op onderstaande logo om contact met ons op te nemen.

× Whatsapp onze fysio's