Echografie

Veel mensen kennen echografie van het bekijken van een baby in de buik. Wij maken gebruik van dezelfde techniek, maar beoordelen er pezen, spieren, banden en gewrichten mee.
Het komt regelmatig voor dat patiënten al erg veel geprobeerd hebben om van hun klachten (bijvoorbeeld pijn of stijfheid) af te komen, maar niks heeft gewerkt. Al snel blijkt dan dat er nooit gekeken is naar de oorzaak van de klacht. Door middels echografie binnen het lichaam naar de probleemlocatie te kijken kunnen we voor ons en voor de patiënt duidelijk maken wat er nou eigenlijk aan de hand is.
Het onderzoek is bovendien snel, gemakkelijk, comfortabel voor de patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig is zonder nadelige gevolgen.

Waarom echografie?

Door echografisch onderzoek is het mogelijk snel meer duidelijkheid te krijgen over wat er aan de hand is. Simpelweg omdat we zien welke structuur is aangedaan en in welke mate er schade is. Door erachter te komen wat het probleem is kunnen wij u de behandeling geven die daar het beste bij past en kunnen we uw herstel nauwkeurig blijven volgen. Meestal kunnen we de gevonden problemen uitstekend behandelen met de middelen die wij tot onze beschikking hebben, zoals Shockwave Therapie. De combinatie echografie en Shockwave werkt uitermate succesvol omdat we exact weten waar de shockwave op gericht moet worden.

Echografie als onderdeel van de behandeling

Daarnaast proberen we ons te onderscheiden door ons niet blind te staren op de plek van de pijn zelf. De directe omgeving van de pijn wordt namelijk vaak ook beïnvloedt door de pijnlijke plek. Dit moet dan wel meegenomen worden in de behandeling om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden bij uw klacht? Neem dan contact op.

×

Hallo!

Klik op onderstaande logo om contact met ons op te nemen.

× Whatsapp onze fysio's