Begeleid bewegen

Begeleid Bewegen is vaak een onderdeel of verlengstuk van de “normale” fysiotherapie behandelingen. Bij Begeleid Bewegen begeleidt de fysiotherapeut u in het vinden en (belangrijker) het behalen van uw eigen optimale balans van belasting en belastbaarheid. Ook wanneer u specifieke klachten hebt kunt u deelnemen aan Begeleid Bewegen. Er wordt dan, in overleg met de klant, een trainingsschema opgesteld. Dit schema bestaat niet uit standaard oefeningen maar wordt volledig afgestemd op uw doel. Dit kan op het gebied van preventie, op basis van uw klachten of als onderdeel van een revalidatieprogramma

Door de individuele benadering is er door de fysiotherapeut continue zicht op de voortgang en wordt het schema (waar nodig) bijgesteld. Begeleid Bewegen is bedoeld voor iedereen die kampt met specifieke gezondheidsvragen en/of wensen, zoals:
– knieklachten,
– rugklachten,
– schouderklachten,
– longaandoeningen,
– revalidatie na knie/heup operatie,.
– werken naar een gezonde leefstijl

Hoe werkt begeleid bewegen?
1. Intakegesprek

Het doel van dit gesprek is:
– Een nadere kennismaking
– Het bepalen van een trainingsdoel
– Een inschatting maken van uw huidige lichamelijk functioneren en de daarmee samenhangende beperkingen.

De start van de training is altijd samen met de fysiotherapeut. Afhankelijk van de situatie zal de fysiotherapeut één of meerdere malen samen met u het programma doorlopen. Bij de vervolgtrainingen is er altijd een fysiotherapeut of gespecialiseerd sportbegeleid(st)er aanwezig.

2. Bepalen van conditie en spierkracht

Na het intakegesprek hebben we de mogelijkheid om een serie tests met u af te nemen. Het doel hiervan is het bepalen van de fysieke gezondheid. Op basis daarvan kunnen we eventueel aanraden om de focus te leggen op een specifiek deel van training.

3. Opstellen trainingsschema

Het doel van Begeleid Bewegen is door middel van training de conditie/belastbaarheid te vergroten, zowel uw algehele conditie als verbetering van de blessure. Hierdoor ontstaat een beter evenwicht tussen belasting en belastbaarheid. Op basis van uw individuele doelstelling wordt een trainingsschema opgesteld. Naast de trainingen in de fitnesszaal krijgt u (waar nodig of gewenst) ook oefeningen, adviezen en tips voor thuis mee.

4. Het positieve resultaat

Het resultaat van het medisch fitness programma is:

– Klachtenafname
– Een betere algehele conditie
– Meer in balans (vaak ook stressbestendiger)

5. Na ongeveer 3 maanden opnieuw testen.

Na 3 maanden zullen we bij wijze van controle van de voortgang de tests herhalen die na de intake ook gedaan zijn. Zo krijgen we inzicht in de vooruitgang en kunnen we ons plan eventueel aanpassen aan het verbeteren van de zwakste schakels.

Wat kost het?

Hiervoor verwijzen we je naar de pagina tarieven.

×

Hallo!

Klik op onderstaande logo om contact met ons op te nemen.

× Whatsapp onze fysio's