Fysiotherapie

Met de fysiotherapeut ben je snel weer in beweging

Snel op de fiets een boodschap halen. Soepel door het verkeer manoeuvreren. In huis even een plintje schilderen. Fietsen, lopen, bukken, daar denkt u eigenlijk niet bij na. Tot het moment dat u last krijgt van een zeurende knie, pijn in uw rug of andere lichamelijke klachten… Herkenbaar? Dan pas vraag u zich af hoe u er zo snel mogelijk weer van afkomt. De fysiotherapeut helpt u er weer bovenop.

De specialist in beweging

Bijna drie miljoen mensen vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Deze specialist zorgt dat u weer zo optimaal mogelijk kunt bewegen. Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk, de fysieke gevolgen van een ongeluk of ziekte, een sportblessure, een verkeerde beweging of gewoon, omdat het lichaam ouder wordt.
De fysiotherapeut gaat resultaatgericht aan het werk, met de bedoeling om u zo snel en zo goed mogelijk weer op de been te helpen. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij of zij samen met u naar uw wensen, lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn of haar adviezen en oefeningen zorgt de fysiotherapeut ervoor dat u zich weer beter kunt bewegen. Zodanig dat u er weer plezier in krijgt om op de fiets te springen, een mooie wandeling te maken of het sporten weer te hervatten.

Zonder verwijsbrief naar de fysiotherapeut

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. Het is dus niet meer nodig om langs de huisarts te gaan om een verwijsbrief te vragen. De voordelen: u komt direct bij de specialist terecht en kunt dus meteen aan uw herstel gaan werken.
Als het om een indicatie gaat die voorkomt op de landelijke lijst van chronische aandoeningen is het wél verplicht een verwijzing van de huisarts of specialist te hebben.

Afhankelijk van hoe mobiel u bent, komt u naar de praktijk van Kool Fysiotherapeuten of komt de fysiotherapeut aan huis (naar de zorginstelling). De eerste afspraak bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek waarin vastgesteld wordt of de klachten fysiotherapeutisch behandeld kunnen worden. Als dat het geval is, stellen we in overleg met u een behandelplan op. Maatwerk, helemaal toegesneden op uw persoonlijke situatie.

Een behandeling die u op het lijf geschreven is

De fysiotherapeut spoort de oorzaak en de daarmee samenhangende problemen van de klacht op. Onze praktijk heeft verschillende specialisaties. Voor iedereen is er wel een specialist. Als de oorzaak van een klacht eenmaal is verdwenen, zullen de symptomen zich ook niet meer voordoen en kan uw lichaam op een natuurlijke manier herstellen.

U kan ook voor preventief advies en voorlichting bij de fysiotherapeut terecht. Als u bijvoorbeeld weer op een verantwoorde manier wilt beginnen met sporten stelt de fysiotherapeut een beweegplan voor u op. Altijd afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en rekening houdend met uw wensen

Benieuwd naar de mogelijkheden bij uw klacht? Neem dan contact op.

×

Hallo!

Klik op onderstaande logo om contact met ons op te nemen.

× Whatsapp onze fysio's