Behandelingen

Fysiotherapie

De kern van onze fysiotherapiepraktijk is… Fysiotherapie. En dan in brede zin. Wij vinden het leuk om zoveel mogelijk mensen te helpen en hebben er middels (master) specialisaties, aanvullende opleidingen en cursussen en de aanschaf van verschillende apparaten voor kunnen zorgen dat we de meeste klachten aan spieren, pezen, banden en gewrichten volgens de laatste wetenschappelijke inzichten kunnen behandelen.

Wanneer u bij ons in behandeling komt overleggen wij samen met u welke behandelingen/therapeuten het beste bij u passen. Hieronder een overzicht van de verschillende therapie-soorten die wij bieden.

Manuele therapie

Manuele therapie is een behandelmethode die zich richt op alle gewrichten van ons lichaam. Door deze gewrichten rustig te bewegen worden bewegingsbeperkingen opgeheven. Het totale bewegingsapparaat: gewrichten, spierenen zenuwen verbetert, waardoor (pijn)klachten verdwijnen.

Kinderfysiotherapie

Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Sommige kinderen hebben wat meer moeite met de ontwikkeling hiervan. Wanneer het kind last krijgt van zijn motorische achterstand, is het belangrijk hierin het kind de juiste steun te bieden.

Shockwave therapie (ESWT en RSWT)

Veel van onze patiënten komen op aanraden van ex-patiënten. De oer-Woerdense mond-tot-mond reclame dus. Als wij vragen wat de reden voor deze verwijzing is, krijgen we vaak te horen dat onze persoonlijke aanpak en de mogelijkheid om met 2 soorten shockwave te werken grote redenen zijn.

Echografie

Veel mensen kennen echografie van het bekijken van een baby in de buik. Wij maken gebruik van dezelfde techniek, maar beoordelen er pezen, spieren, banden en gewrichten mee. Door binnen het lichaam naar de probleemlocatie te kijken kunnen we voor ons en voor die patiënt duidelijk maken wat er nou eigenlijk aan de hand is.

Dry Needling

Dry needling is een behandeltechniek die pijnsymptomen kan verminderen en de mobiliteit in de betrokken spieren en gewrichten verbetert. Een aangedane spier/ triggerpoint wordt door middel van een zeer dunne (acupunctuur)naald behandeld zonder toevoeging van medicatie

Triggerpoint Therapie

De oorzaak van de pijn ligt niet altijd op de plaats waar hij voelbaar is. Bij een triggerpoint komt de afgeleide pijn telkens voor in karakteristieke patronen. Deze patronen zijn bij ons bekend en  daardoor kunnen wij  gericht op zoek naar de oorzaak van de klacht.

Medisch Tapen

Medisch Tapen bevordert het genezingsproces, stabiliseert gewrichten, vermindert pijn, helpt bij het verminderen van zwelling, ondersteunt de spiercontrole en faciliteert het genezingsproces in geval van blessures en pijnlijke sensaties.

Thuis Behandeling

U kunt bij ons in de praktijk komen voor advies of behandeling, maar het is (op verwijzing) ook mogelijk om voor de behandeling bij u thuis af te spreken.

×

Hallo!

Klik op onderstaande logo om contact met ons op te nemen.

× Whatsapp onze fysio's