Shockwave Therapie

Veel van onze patiënten komen op aanraden van ex-patiënten. Als wij vragen wat de reden voor deze verwijzing is, krijgen we vaak te horen dat onze persoonlijke aanpak en de mogelijkheid om met twee soorten shockwave te werken grote redenen zijn.

Shockwave vinden we een wat afschrikwekkend woord, maar zo heet het nou eenmaal. De naam betekend letterlijk ‘schokgolf’ en dat is een soort trilling. Vaak kent men dit wel uit films: er vindt een explosie plaats waardoor eerst de stoelen uit de kamer vliegen en daarna volgen de vlammen. Dat eerste is een schokgolf, ook wel drukgolf genoemd.

Men heeft er enkele decennia over gedaan om een apparaat te maken waarmee we deze drukgolf kunnen bundelen. In eerste instantie was dit een niersteenvergruizer. Een oplettende arts zag dat er rondom die behandelde nieren allerlei neveneffecten waren en heeft er vervolgens nog een paar decennia over gedaan om het huidige shockwave apparaat te bouwen en te bewijzen dat dit voor gigantisch veel dingen nuttig is. En nog steeds worden er onderzoeken gedaan naar de toepassingen van shockwave, waaronder tegen Parkinson, zenuwweefselschade, schade aan de vaten, enzovoort. Dit zijn echter gebieden waar wij ons als fysiotherapeuten niet aan wagen.

Inmiddels zijn er 2 verschillende shockwave apparaten op de markt, die beide een iets andere werking en effect hebben. Radiale shockwave therapie (RSWT) en gefocusseerde shockwave therapie (FSWT). Wij beschikken over beide en kunnen daarmee dus kiezen welke het beste past bij het behandelen van jouw klachten. Voorbeelden van problemen die wij veel behandelen met (o.a.) shockwave zijn: hielspoor, fasciopathie/fasciitis plantaris, peesontstekingen, slijmbeursontstekingen en tenniselleboog. Wil je weten of jouw klacht ook te behandelen is met shockwave, neem dan contact met ons op.

×

Hallo!

Klik op onderstaande logo om contact met ons op te nemen.

× Whatsapp onze fysio's